Ulysse Nardin

Ulysse Nardin horlogesPrecisie, innovatie en klasse. Daarmee is Ulysse Nardin in drie woorden samen te vatten. Al sinds 1846 maken ze zeer precieze horloges. Vooral hun marine chronometers zijn alom gerespecteerd, vanwege hun ultieme betrouwbaarheid en accuratesse.

Ulysse Nardin blijft innoveren om tot op de dag van vandaag uurwerken te maken van de hoogste kwaliteit. Het merk dankt zijn naam aan de oprichter. Ulysse Nardin is een volleerd horlogemaker.

Hij leert het vak van zijn vader en perfectioneert zijn vaardigheden onder begeleiding van Dubois en Bressel, twee beroemde meester horlogemakers. Ulysse Nardin begint midden in de bergen in Neuchâtel in Zwitserland met het maken van chronometers voor de marine. Innovatie, creativiteit en de beste technologie zijn dan al de kernwaarden van het bedrijf. Dit horloge ‘powerhouse’ heeft uitdagingen altijd als kansen beschouwd en heeft dat motto gecombineerd met uitzonderlijk vakmanschap. Zo is het bedrijf een onnavolgbare innovator geworden in de horlogerie.

Ulysse Nardin, een reputatie die staat

Deze instelling heeft Ulysse Nardin ver gebracht. De tegendraadse horlogemaker is bijvoorbeeld als een van de weinige nog onafhankelijk van andere bedrijven. Het verlangen naar onafhankelijkheid ontstaat als twee briljante geesten bij elkaar komen: Rolf W. Schnyder en Dr. Ludwig Oechslin.

Geheel tegen de stroom in bundelen de twee in 1983 hun krachten. Schnyder koopt het bedrijf en vraagt daar Oechslin bij vanwege zijn expertise en vrije benadering van de technologie en het design van horloges. Schnyder is namelijk zeer onder de indruk van een muurklok astrolabe (een vroege vorm van het sextant), die Oechslin heeft gebouwd, nadat hij de Farnesische klok heeft gerestaureerd in het Vaticaanmuseum. Hij vraagt Oechslin om de astrolabe te herontwerpen tot een polshorloge.

Trilogy of Time

Het eerste horloge uit de ‘Trilogy of Time’ serie, de ‘Astrolabium Galileo Galilei’, is een feit. Het zo gerespecteerde bedrijf, Ulysse Nardin, staat daarmee weer vol in de schijnwerpers. De volbrenging van de ‘Trilogy of time’, met de ‘Astrolabium’, de ‘Planetarium’ en de ‘Tellurium’ in 1992, is een bijzonder hoogtepunt van Ulysse Nardin.

Duizenden prijzen en titels

Freak by Ulysse NardinHet bedrijf heeft tot nu toe meer dan 4300 awards gewonnen, waarvan 18 gouden medailles. Ze heeft de meeste patenten van alle mechanische horlogemakers. Ulysse Nardin heeft van Revolution Magazine de prestigieuze award voor nieuwe technologie gewonnen.

Ze ontvingen deze award voor InnoVision FREAK.

Dit is een spectaculair prototype horloge dat gebruik maakt van het bijzondere silicium en bovendien nog zo’n tien technische specialiteiten bezit. Deze creatie geeft het groene licht voor de productie van de FREAK van Ulysse Nardin. Dit is een van de briljantste klokken ooit en de eerste die dus gebruik maakt van silicium. De FREAK laat zien dat Ulysse Nardin als geen ander technische kennis en innoverend vermogen in huis heeft.

Ulysse Nardin MoonStruck

In 2009 keert Oechslin terug naar zijn grote inspiratiebron voor de ‘Trilogy of Time’, het universum. Hij maakt de ‘Moonstruck’. Dit horloge heeft de maan en haar effecten op de aarde als uitgangspunt.

Maar Ulysse Nardin blijft een koploper en een rasinnovator (zie de “El Toro Perpetual Calendar“). Het bedrijf komt in 2012 met de Ulysse Nardin Kaliber 118. Dit automatische horloge is helemaal door het bedrijf, dus in-huis, ontworpen en ontwikkeld. Bij dit kaliber worden opnieuw vernieuwende materialen en technieken gebruikt.

Steeds op zoek naar onconventionele mensen, trekt Ulysse Nardin in 2012 ook Donzé Cadrans aan. Dit is de specialist op het gebied van emaillen wijzerplaten. Andere relaties worden aangegaan met het diamant-productiebedrijf Diamaze Microtechnology en met Ochs und Junior. De laatste is een horlogebedrijf dat is opgericht door Oechslin in 2009. Ulysse Nardin blijft op deze manier vernieuwend en vooruitstrevend en zal in de toekomst nog vele prachtige horloges ontwerpen.

Werkplaast en kantoor van Ulysse Nardin in Le Chaux

Ulysse Nardin - Le Chaux

Olaf

Al meer dan 35 jaar is Olaf fanatiek verzamelaar van horloges. Op zijn 6de de trotse pauw van de school met zijn eerste "Casio met een echte rekenmachine", wat voor die tijd revolutionair was. Nu schrijft hij over uurwerken, exclusieve horloges en wereldmerken. - (En hij rookt een goede sigaar op zijn tijd) By Olaf uurwerken

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterPinterestGoogle Plus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.