Gestolen horloges

gestolen horlogesGestolen horloges die onrechtmatig van eigenaar veranderen, helaas komt het steeds vaker voor. En niets is erger dan dat jouw waardevolle uurwerk in de handen van een dief terechtkomt.

Het is daarom belangrijk dat jij het serienummer van jouw waardevolle horloge laat registeren bij de dealer of juwelier waar je hem hebt aangeschaft. Zo vergroot je de kans dat horloge teruggevonden kan worden.

Een horloge dat met serienummer geregistreerd is is moeilijker te verkopen en zal op den duur “heet” worden in de handen van een dief. Deze zal er dus snel vanaf willen en waarschijnlijk onzorgvuldig met het doorverkopen. Daarnaast kan de politie de buit makkelijker terug te bezorgen bij de eigenaar als de dader in de kraag is gevat. goede registratie is dus van groot belang.

Tips om je horloge te registeren/documenteren

Als eigenaar kun jij zelf ook de kans op het terugvinden van jouw vermiste horloge vergroten door je horloge goed te documenteren. Het beste is natuurlijk om dit digitaal te doen. Hieronder volgen en paar tips om het opsporen na een onverhoopte diefstal of vermissing makkelijker te maken. Heb je een exclusief horloge of een dierbaar aandenken leg het dan vast!

  • Registreer je horloge bij de dealer/juwelier van aankoop
  • Maak een digitale kopie (of foto) van de aankoopbon en het verzekeringsbewijs
  • Maak goede close-up foto’s van je horloge.
  • Zorg dat volgende belangrijke details duidelijk zichtbaar zijn: serienummer, merk, model, kleur en eventuele bijzonder kenmerken (bijvoorbeeld een beschadiging of speciale kleur)

Hoe vind je jouw gestolen of vermiste horloge terug?

De eerlijkheid gebied ons te zeggen dat dit geen gemakkelijk opgave is om een duur merkhorloge terug te vinden. Het percentage gestolen horloges dat daadwerkelijk terugkomt bij de rechtmatige eigenaar is klein. De meeste horloges die bij een diefstal buitgemaakt worden komen terecht in een circuit waar men niet zal vragen naar een bon of de originele verpakking. Toch ben je niet kansloos!

Mocht je jou horloge kwijtgeraakt zijn begin dan als eerste om alle familie, vrienden en collega’s op de hoogte te stellen van de diefstal of vermissing. Daarnaast dien je direct het internet af te speuren. Zeker op de zogenaamde veilingsites worden er veel horloges aangeboden waarbij je vraagtekens kunt zetten over de herkomst van het horloge.

Erkende sites zullen altijd vragen naar documentatie en of andere vormen van bewijs van eigendom. Hier zul je naar alle waarschijnlijkheid niet snel gestolen horloges tegenkomen.

Gestolen horloges op markten en in het café

gestolen rolex horlogeVeel mensen vinden het verschrikkelijk als er iets van hen gestolen word maar deinzen er niet voor terug om zelf een horloge te kopen dat eigenlijk te goedkoop is voor de kwaliteit. Het laat zich raden dat deze vaak van diefstal afkomstig zijn. Op markten en in het café worden vaak horloges aangeboden tegen bodemprijzen. Je hebt dan eigenlijk twee (drie) mogelijkheden, of het is een goedkope replica of het horloge is gestolen (of gevonden, dat kan ook nog natuurlijk).

Als je zelf geen slachtoffer wenst te worden van diefstal denk hier dan eens aan als je een horloge aangeboden krijgt van iemand die je niet kent en waarvan de prijs echt te mooi is om waar te zijn.

Een exclusief horloge koop je bij de erkende dealer en of en gecertificeerde juwelier. Als je toch tegen een fantastisch aanbod aanloopt op een plek als de kroeg, de markt of de sportclub vraag dan altijd naar de aankoopbewijzen en de originele dozen met prijskaartjes en zegels. Want laten wij eerlijk wezen, een eerlijk verkregen horloge geeft je jarenlang een goed gevoel.

Gestolen horloges op onze lijst

Hiernaast bovenaan de pagina kun je een lijst vinden met horloges die door onze lezers als gestolen (of vermist) zijn opgegeven. Help jij jou mede-horlogeliefhebbers om hun horloge terug te vinden? als je iets weet over een horloge of het aangeboden krijgt kun je dat aan ons doorgeven via ons contactformulier. Uiteraard behandelen wij alle meldingen discreet en vertrouwelijk.