Omega Seamaster Bullhead

omega seamaster bullheadSeamaster  Bullhead van Omega – Op zoek naar speciale klok die wereldwijd slechts door een paar honderd andere liefhebbers gedragen zal worden? Dan is de hernieuwde uitgave van de Bullhead echt een horloge voor jou.

Op veler verzoek -en in al haar wijsheid- heeft Omega (ook bekend van de Seamaster Planet Ocean) besloten om dit unieke horloge uit 1969 weer nieuw leven in te blazen. En dat is voor de echte kenners fantastisch nieuws.

Met maar 669 exemplaren per uitvoering (er zijn drie* verschillende modellen uitgebracht) zul jij deze Omega niet al te snel tegenkomen, waar je ook gaat.

Of je nu de 24-uurs versie met klassieke wijzerplaat neemt, de sportieve luxe sport uitvoering met 12-uurs wijzerplaat of de meer opvallende Rally uitvoering van de Bullhead, bekijks zul je zeker hebben.

Reken maar dat het samenspel van vorm, kleurstelling en combinatie van gebruikte materialen bij veel kenners van exclusieve horloges even een goedkeurende blik of een opgetrokken wenkbrauw waar te nemen zal zijn bij het zien van de Omega Seamaster Bullhead.

De Omega Seamaster Bullhead in volle glorie

Persoonlijk ben ik van mening dat echt alles aan dit horloge mooi is. Niet leuk, aardig of oké nee gewoon echt MOOI. Of het nu de massieve stalen kast uit één blok is, de keuze voor het zeer gladde leer als bandje, de bovenop geplaatste knoppen om de chronometer te bedienen of de zeer opvallende wijzerplaten… ik ben er nog niet uit. Het is een horloge dat je blijft bewonderen, bewonderen en bewonderen…

Neem nou de wijzerplaat hierboven. 12/24 uurs tijds-aflezing in een combinatie van 4 kleuren. Het blauw steekt in mijn ogen perfect af tegen het zwart en door gebruik te maken van rode accenten springt de wijzerplaat er echt uit. De rode wijzers voor seconden in de tijd en minuten in de chrono maken het geheel compleet.

Maar zoals eerder beschreven zijn er drie modellen:

omega bullhead bullhead black sport seamaster bullhead rally

Bullhead is natuurlijk niet voor niets de koosnaam van dit wereldstuk

De positionering van de knoppen om de chronometer van de Bullhead te bedienen zitten bovenop en door de ietwat rechtop geplaatste kast lijkt het net een Stierenkop. Vandaar dus de naam…

Maar niet alleen de knoppen voor de chronometer zitten op een “vreemde plaats”.  De Kroon zit in tegenstelling tot 95% van de horloges niet aan de rechterkant van het horloge maar aan de bovenkant. Hiermee stel je de tijd en de datum in.

Onderin zit een draaiknop en die is voor de inwendige bezel zoals je in het filmpje hieronder goed kunt zien.

Het uurwerk van de Omega Seamaster Bullhead

Omega heeft er voor gekozen om de Bullhead te voorzien van het Omega 3113 uurwerk. De Co Axiale aandrijving geven het automatische horloge 52 uur “batterijduur”. De Chronometer is ook heel speciaal want… het is een chrono… oké niet speciaal dus. Maar dat maakt deze speciale editie van de Seamaster er niet minder interessant om.

Dit horloge moet het echt hebben van zijn uiterlijk (zonder de verfijnde techniek van het uurwerk tekort te doen!) en de combinatie van materialen. En als kers op de taart sluit je het geheel veilig om je pols door middel van een stalen sluiting die bekend staat als de “folding clasp” die je ook bij Panerai duikersmodellen tegenkomt.

Technische specificaties van de Seamaster Bullhead
Glas: Krasbestendig Saffier met antireflectie behandeling.
Kast: Staal met gepolijste zijkanten
Wijzerplaat: keuze uit drie modellen
Waterbestendig: tot 15 bar (150 meter)
Maten: 43 x 43 mm

*Speciaal voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro heeft Omega de blauwe Bullhead Rio 2016 uitgebracht. Deze special edition zal nog unieker zijn dan de drie andere modellen want Omega zal er slechts 316 stuk van produceren.

Olaf

Al meer dan 35 jaar is Olaf fanatiek verzamelaar van horloges. Op zijn 6de de trotse pauw van de school met zijn eerste "Casio met een echte rekenmachine", wat voor die tijd revolutionair was. Nu schrijft hij over uurwerken, exclusieve horloges en wereldmerken. - (En hij rookt een goede sigaar op zijn tijd) By Olaf uurwerken

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterPinterestGoogle Plus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.