Seamaster Professional Planet Ocean

Omega Seamaster Professional Planet OceanDe exclusieve automatische horloges in luxe sport uitvoering doen het nog steeds heel erg goed bij de horloge liefhebbers. Omega is één van de merken die een paar juweeltjes op haar naam heeft staan waaronder de Omega Seamaster Professional Planet Ocean (hiernaast afgebeeld)

De Seamaster Planet Ocean is het eerste vernieuwde ontwerp van de Seamaster, sinds de invoering van Omega Seamaster Professional in 1993. De Planet Ocean is leverbaar in twee verschillende maten, een 42mm en een 45.5mm uitvoering en je kunt kiezen uit een lederen of stalen band. De gelijkenis van de nieuwe Seamaster Planet Ocean met de vorige Omega Seamaster Professional (de 42mm Planet Ocean) is treffend qua maat maar er is meer gelijkenis.

De verschillen tussen de Planet ocean en de Seamaster 300

Er zijn echter een aantal cosmetische verschillen. Weg is de geschulpte rand van de Seamaster Professional, en in zijn plaats is de Planet Ocean uitgevoerd met duikring met en gekartelde muntrand die nogal doet denken aan de oudere Seamaster 300 uit de jaren 1950. De Planet Ocean wijzerplaat “eert” ook op een bepaalde manier de Seamaster 300, omdat deze qua ontwerp en indeling bijna identiek is als zijn illustere voorganger. Echter, de wijzers van de Planet Ocean lijken weer meer op die van de Omega Broad Arrow en de Aqua Terra. Beide herkenbaar aan hun vorm van een pijlpunt.

Klik >>> Omega Men’s 2209.50.00 Seamaster Planet Ocean Automatic Chronometer WatchOmega Seamaster Planet Ocean

Terwijl het ontwerp van de Planet Ocean grote gelijkenis toont met de Seamaster Professional, kun je er als je fanatiek duiker zou zijn veel dieper mee, de Planet Ocean kan tot  600m tegenover 300m voor de Seamaster Professional. (Dieptes die waarschijnlijk nooit gehaald zullen worden door iemand…)

600 mtr waterdicht dus… de heliumklep mag niet ontbreken

De bovenste linkerhelft van de Planet Ocean Sports herbergt de “heliumklep” die voor het eerst geïntroduceerd werd op de Seamaster Professional.  De kroon aan de rechterkant van de behuizing is aanzienlijk groter uitgevoerd in diameter en heeft daardoor veel meer grip dan de vorige versie.

Het uurwerk van de Seamaster Planet Ocean

Hoe mooi en robuust dit horloge aan de buitenant ook is de binnenkant mag er ook wezen! Het uurwerk, de Omega Caliber 2500 is wel heel bijzonder te noemen. Net als de Omega Caliber 1120 die veel gebruikt wordt in de Seamaster Professional lijn, is de zelfopwindende Caliber 2500 gebaseerd op de ETA 2892-2. Het gebruik van de ETA Ebauche betekent dat de Caliber 2500 niet een zogenaamd “in house” uurwerk bevat. Maar, gezien het feit dat zowel Omega en legendarische fabrikant van uurwerken ETA beide eigendom zijn van de Swatch Group, is de Caliber 2500 op zijn minst toch een “familie” uurwerk. Zelfs als deze niet volledig vervaardigd in huize Omega.

De Caliber 2500 bied 2 edelstenen meer dan de Caliber 1120 (27 edelstenen in totaal) en maakt gebruik van het revolutionaire Co-axiaal mechanisme gemaakt door George Daniels. De belangrijkste technische innovatie van dit ontwerp is de sterk verminderde wrijving tussen de onderdelen in het uurwerk. Dankzij deze vermindering van wrijving heeft de Caliber 2500 minimale smering nodig. De Planet Ocean kan rustig 10 jaar zonder onderhoud. Hierdoor is de garantie periode van Omega een jaar langer dan alle andere horloges die ze verkopen (3 jaar fabrieksgarantie).

Bovendien is het kaliber 2.500 met een vereenvoudigde regelsysteem uitgerust het zogenaamde vrij-verende evenwicht dat sterke verbeteringen laat zien in de timing en de nauwkeurigheid van dit COSC gecertificeerde uurwerk.

De Planet Ocean is en waardig opvolger van de Seamaster Professional

De Omega Seamaster Planet Ocean is een waardige opvolger van de Seamaster Professional lijn, en een sterke mededinger voor een top positie in het ultra competitieve luxe sport horloge segment. Persoonlijke ben ik zeer onder de indruk van de Planet Ocean en het zal dan ook niet lang duren voor deze in mijn kast een plaatsje krijgt! (Website Omega Seamaster Planet ocean)

Specificaties:
Uurwerk: Omega 9300
Automatisch uurwerk met een wiel mechanisme en Co-Axial Escapement.

Batterij duur:
60 uur

Wijzerplaat:
Zwart met Oranje duikring
Luminiscerende wijzers en cijfers

Glas:
Krasbestendig Safier Kristal

Kast:
Staal 42mm of 45.5mm

Bandje:
Oranje Krokodillenleder

Waterdicht tot:
600m

Olaf

Al meer dan 35 jaar is Olaf fanatiek verzamelaar van horloges. Op zijn 6de de trotse pauw van de school met zijn eerste "Casio met een echte rekenmachine", wat voor die tijd revolutionair was. Nu schrijft hij over uurwerken, exclusieve horloges en wereldmerken. - (En hij rookt een goede sigaar op zijn tijd) By Olaf uurwerken

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterPinterestGoogle Plus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.