Big Ingenieur Chronograph

IWC Big Ingenieur Chronograph

IWC Big IngenieurDe productie is beperkt van dit zeer bijzondere horloge van IWC Schaffhausen.

De Big Ingenieur Chronograph is stoer en robuust van buiten, maar zeer verfijnd van binnen. Het horloge is bijzonder groot, maar erg fraai vorm gegeven. Een must-have dus voor de ware verzamelaar.

<<< IWC Big Ingenieur

Verder is het een stevig mannenhorloge van roestvrij staal en met stalen of zwarte krokodillen leren banden. Hij is 120 meter waterresistent en heeft lichtgevende wijzers. De batterij gaat maar liefst 68 uur mee. De zwarte wijzerplaat met zilverkleurige wijzers geven het horloge een sportieve en tegelijkertijd klassieke uitstraling.

Ingenieur collectie

De Ingenieur collectie van IWC is een populaire lijn, die al sinds 1955 op de markt is. In die tijd was de Ingenieur een ware revelatie in de horlogerie. Hij onstond met het idee dat er in die tijd steeds meer apparaten werden gemaakt met magnetische velden, die de accuraatheid van polshorloges beïnvloedde. Vooral ingenieurs werkten vaak op plaatsen, waar magnetische velden waren. IWC ontwikkelde daar de perfecte remedie tegen. De bliksemschicht, het symbool voor elektriciteit, werd het kenmerk van dit nieuwe horloge, dat genoemd is naar de originele doelgroep: de ingenieurs.

Het doel was om een perfect beschermd horloge te maken, dat zeer accuraat was en alleen werd opgewonden door het bewegen van de arm van de drager. Daarbij moest het horloge stoer en mannelijk zijn. Steeds werden er nieuwe modellen ontwikkeld. Met allemaal dezelfde uitstraling en hoogstaande kwaliteit.

Functies Big Ingenieur Chronograph

uurwerk van IWC IngenieurDe Big Ingenieur Chronograph werd in 2009 gepresenteerd. Voor het eerst kwam er een versie met analoge weergave. Deze is geschikt voor lange tijdsopnames. De gestopte tijd kan meteen worden afgelezen. Het is een automatisch horloge met een zogenaamde terugslag chronograaf, zodat je tegelijk kan resetten en herstarten.

Ook stopt de secondewijzer als je de tijd stilzet. Daarmee kun je de tijd nog nauwkeuriger meten. De centrale stopwatchwijzer is geschikt voor korte stoptijden van minder dan een minuut.

De mechaniek van het horloge is prachtig om te zien en dus zichtbaar gemaakt aan de achterkant. Het saffierglas biedt zicht op de 89361 kaliber. Het efficiënte dubbelanker opwindsysteem zorgt voor de aandrijving.

Samenvattend is dit horloge een indrukwekkend sieraad. De bijzondere technologie gecombineerd met het robuuste uiterlijk maken het horloge populair.

Technische specificaties
Kast: Roestvast staal, 45.5 mm x 14.5 mm
Bandje: Zwart Krokodillenleer
Wijzerplaat: Zwart
Jewels: 38
Uurwerk: automatische chronograaf
Batterij: 68-uur bij volle lading
Kroontje: Schroefbaar
Venster: Safier glas
Water-resistant: 120mtr/12 bar

Olaf

Al meer dan 35 jaar is Olaf fanatiek verzamelaar van horloges. Op zijn 6de de trotse pauw van de school met zijn eerste "Casio met een echte rekenmachine", wat voor die tijd revolutionair was. Nu schrijft hij over uurwerken, exclusieve horloges en wereldmerken. - (En hij rookt een goede sigaar op zijn tijd) By Olaf uurwerken

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterPinterestGoogle Plus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.