El Toro Perpetual Calendar

ulysse nardin el toroDe Ulysse Nardin El Toro Perpetual Calendar is ondanks zijn wat grove en “bonkige” uiterlijk een zeer verfijnd horloge. Sportiviteit gecombineerd met een slim dashboard ontwerp zal menig wenkbrauw doen verhogen. Op het eerste gezicht lijkt het een futuristische uurwerk dat zowel ruimte als tijd overstijgt maar het is echt van deze tijd.

Ulysse Nardin El Toro Perpetual Calendar

De wijzerplaat van de El Toro Perpetual Calendar klok is zonder twijfel een van de meest opwindende en oogstrelende aspecten van dit horloge. Het biedt 2 tijden voor verschillende tijdzones en drie afzonderlijke displays voor de datum, de maand en dag van de week met inbegrip van de werkelijke datum. Allen ontworpen met superieure precisie en de grootst mogelijke stijl.

Ulysse Nardin ontwerpt al haar horloges in-house en de eeuwigdurende kalender (perpetual calendar) beweging is zorgvuldig geconstrueerd om alle duplicatie van verkeerde data te elimineren. Hiermee plaatst Ulysse Nardin zich in het segment van extreme complexiteit waar slechts een paar zeer exclusieve horloge merken toe in staat zijn.

De handtekening van Ulysse Nardin

Dit kenmerk is de handtekening (“signature” in horlogetermen) van Ulysse Nardin’s El Toro collectie en is terug te vinden in elk El Toro Perpetual Calendar horloge. Dit high-tech horloge biedt je indrukwekkende kast van 43 mm vervaardigt uit 18k rood goud, een keramische bezel en twee druk knoppen.

Ook heeft El Toro een exclusieve “snelle actie” tijdsysteem beschikbaar. Het COSC gecertificeerde uurwerk bevat als enige een eeuwigdurende kalender waar de data zowel naar voren als naar achteren kan worden bijgesteld. Synchroon kun je alle datum indicatoren instellen middels de uren wijzer. Dit model is een zogenaamde “Open skeleton” uitvoering wat je ook terugziet in de uren- en minuten wijzer, deze zijn ook opengewerkt wat en beter zicht geeft op het kalender display.

De wijzerplaat van de Ulysse Nardin El Toro

De wijzerplaat wordt gekenmerkt door Ulysse Nardin’s handtekening “moonstruck” wijzerplaat en de naam met het anker ertussen.

Het is verkrijgbaar in 18k rood goud of platina met een keramische bezel. Het bandje is van speciaal sterk rubberen met een titanium-keramische vlindersluiting. Ook kun je kiezen uit een exclusieve lederen polsband met vouwsluiting.

Het uurwerk wordt aan de achterkant afgesloten door een hard saffier glas plaatje dat perfect zicht geeft op de mechanische werking van dit mooie horloge .

El Toro komt in een gelimiteerde oplage van 500 stuks per metaalsoort (500 goud en 500 platinum). Het is Swiss made en zeker een uitzonderlijk horloge in tegenstelling tot andere horloges die ook een futuristisch design em dito uitstraling hebben.De El Toro Perpetual Calendar van Ulssye Nardin is zeer comfortabel om te dragen en zeker geen zwaargewicht aan je pols.

Een video met meer details van El Toro Perpeatual Calendar

Olaf

Al meer dan 35 jaar is Olaf fanatiek verzamelaar van horloges. Op zijn 6de de trotse pauw van de school met zijn eerste "Casio met een echte rekenmachine", wat voor die tijd revolutionair was. Nu schrijft hij over uurwerken, exclusieve horloges en wereldmerken. - (En hij rookt een goede sigaar op zijn tijd) By Olaf uurwerken

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterPinterestGoogle Plus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.