DBD “Digitale”

De Bethune DBD “Digitale”

De Bethune DBD DigitaleDe De Bethune DBD is misschien niet zo fotogeniek in vergelijking met andere horloges van hetzelfde kaliber. Toch is hij fantastisch als je hem in het echt ziet of draagt.

De DBD serie is voor de moderne man die van een innovatief design en optimale functionaliteit houdt.

De Bethune bestaat nu ongeveer een decennium. Op dit moment wordt het bedrijf door velen beschouwd als één van Zwitserland’s beste horlogemakers.

Een toonbeeld van de De Bethune traditie van excellente horloges is de DBD of het “Digitale” horloge. Wereldwijd willen mannelijke liefhebbers van exclusieve uurwerken  dit horloge graag in hun bezit hebben.

Oprichters David Zanetta en Dennis Flageollet, meester-horlogemakers

De Bethune combineert succesvol tijdweergave en toptechnologie met een modern design. Dat zie je terug in elk model dat ze uitbrengen. De oprichters, David Zanetta en Dennis Flageollet, worden beschouwd als trendy visionairs, die van de normen en tradities af durven te wijken en zo unieke indrukwekkende uurwerken afleveren.

Toen ze de De Bethune DBD of het zogenaamde Digitale horloge uitbrachten, zag iedereen direct weer hun superioriteit.

Laat je niet van de wijs brengen door het eenvoudige uiterlijk van de Digitale, als je het horloge in het echt ziet, wil je hem nooit meer kwijt. Het simpele maar elegante design maakt de Digitale één van de best verkopende en duurste mannen horloges van dit moment.

De Bethune verslaat altijd een simpele Rolex

Als je een obsessie hebt voor zeldzame, kwaliteitshorloges, dan loop je niet simpelweg een Rolexwinkel binnen om er één te kopen. Nee, je gaat alle merken bekijken en vergelijken om zo tot de beste keus te komen. Horlogemakers zijn altijd kritisch maar ze vereren het merk De Bethune, vanwege de perfecte harmonie tussen traditioneel en modern. De evolutie in het horloge maken krijgt gedaante door de DBD van De Bethune.

Het design van de De Bethune DBD is weliswaar eenvoudig, maar de accuraatheid is uitzonderlijk. Het ontbreken van complicaties maakt het mogelijk om de DBD te voorzien van een extreme precisie. In plaats van allerlei toeters en bellen, heeft het bedrijf ervoor gekozen om zich te concentreren op innovatieve technologie die binnenkort de nieuwe standaard zal zijn voor tophorloges. De accurate tijd omlijst met het simpele doch radicale design van de De Bethune Digitale, maakt dat de drager zich elegant en speciaal voelt. De zeldzaamheid van dit uurwerk en het exquise design zal iedereen die het horloge ziet, doen smelten.

Simpelweg schitterend

De grote aandacht voor ontwerp, afwerking en constructie zijn uitzonderlijk. Het prachtig gepolijste en beparelde staal springt direct in het oog, als je het DBD model bekijkt.

Hoewel de constructie van de Digitale niet erg kunstzinnig is, zijn de kwaliteit van de materialen en de eenvoud meer dan genoeg om liefhebbers te overtuigen. Daarbij is de De Bethune Digitale ook nog van bijzondere kwaliteit als het gaat om de tijdweergave.

De Bethune heeft zich afgezet tegen de klassieke tradities van het Zwitserse horloge maken. Ze zijn succesvol met een open benadering van het maken van horloges. De nieuwe wijze is innovatief en levert een tijdweergave op die zeer accuraat en efficiënt is.

Daarbij is De Bethune Digitale ook nog een kalenderhorloge. Natuurlijk is het grote publiek bekend met kalenderhorloges van grote namen zoals Patek Philippe, Breitling en IWC. Hoewel het een vast onderdeel is in de industrie, hebben steeds minder mensen zin om zo’n horloge aan te schaffen. De Bethune Digitale of het DBD model heeft daarentegen een nieuw design met efficiënte functies; beter dan dat van de bovengenoemde bedrijven. De grote aandacht voor detail en het niet eerder geziene design en uurwerk zet de De Bethune DBD een stapje hoger dan haar concurrenten.

De De Bethune DBD is er in vier klassieke varianten:

  • DBDRS1- rose gouden kast met een witte wijzerplaat
  • DBDRS5- rose gouden kast met een antracieten wijzerplaat
  • DBDWS1- wit gouden kast met een grijze wijzerplaat
  • DBDWS5- wit gouden kast met een antracieten wijzerplaat

Rose of wit gepolijst goud

Hoewel De Bethune bekend staat om haar hypermoderne design, is de Digitale klassieker van uitstraling. Dat maakt hem nog mooier en charmanter. De varianten in rose goud en witgoud zijn meer dan genoeg om de hedendaagse man te overtuigen van de waarde van dit horloge.

Titanium en platinum

Net als andere De Bethune uurwerken, heeft het DBD model een kern van titanium en een platinum balans; beide dragen bij aan de accuraatheid van de tijdweergave. Het triple pare-chute absorbeersysteem verzekert de drager ervan dat hij het horloge bij elke gelegenheid en in elke omgeving kan dragen. Hoewel de meeste mannen hem alleen dragen bij speciale gelegenheden, zijn de constructie en het materiaal van zo’n hoge kwaliteit, dat het horloge overal voor geschikt is.

Het beste alligator leer

De band van de De Bethune DBD bestaat uit soepel en stijlvol alligator leer met een Ardillon gesp systeem.

De Bethune DBD Digitale – uniek in zijn soort

De veelzijdigheid van het design is één van de belangrijkste kenmerken van de Digitale. Er zijn saffieren kristallen met een hardheid van 1800 Vickers en dubbele anti-reflectie behandeling. De diameter van het DBD model is 42,88mm en de dikte is 14,60 mm. Dat maakt hem niet te groot en niet te klein voor de gemiddelde man. Het is precies de juiste grootte: hij valt op en is indrukwekkend, maar niet té.

Het DBD kalenderhorloge van de De Bethune is met de hand gemaakt en afgewerkt, zodat het voldoet aan de hoogste eisen van de man van tegenwoordig. Maand, dag en jaar worden duidelijk weergegeven onder het De Bethune logo. De gepolijste stalen delen en de briljante technologie zijn te danken aan de toewijding en het hoge niveau van het vakmanschap. Dat zie je terug in elk Digitale model, dat de werkplaats verlaat.

De Bethune heeft nieuwe standaarden gezet voor de haute-horlogerie. De tijdloze benadering van het traditionele horloge maken is duidelijk geslaagd bij het De Bethune DBD model. Je bent de rest van je leven verkocht.

Specificaties en de Bethune website

Functies:
Digitaal weergegeven verspringende uren, minuten, complete kalender met dagen, datum en maanden, De Bethune bolvormige maanstand.

Uurwerk:
Kaliber DB 2044 –Handmatig opwindbaar digitaal leesbaar mechanisch uurwerk
331 componenten – met de hand gedecoreerde parels, afgeschuinde en gepolijste stalen onderdelen, Côte De Bethune, zelf-regulerend twin barrel, titanium/platinum balanswiel met platte eindcurve, triple pare-chute schokabsorberend systeem, exclusieve drie-dimensionale maanstandweergave.

Juwelen:
32 juwelen
Frequentie:
28.800 vibraties per uur
Batterij reserve:
6 dagen
Kast:
42,8 mm in diameter en 14,60 mm dik, integrale spitsboog grippen
Kristal:
Saffieren kristal, 1800 Vickers hardheid met dubbele anti-reflectie behandeling
Kroon:
Schroef op 12 uur, instellen in twee posities
Achterkant kast:
De Bethune hemel vol sterren (in staal van blauwe vlammen met gouden sterren). Bolvormige maanstandweergave.

Water-resistentie:
30 meters (3atm)
Wijzerplaat:
Met de hand gedecoreerde Côte de Bethune met digitale weergave van verspringende uren, minuten, dag, datum en maand.

Band:
extra soepele zwartleren alligator band met Ardillon gesp

Olaf

Al meer dan 35 jaar is Olaf fanatiek verzamelaar van horloges. Op zijn 6de de trotse pauw van de school met zijn eerste "Casio met een echte rekenmachine", wat voor die tijd revolutionair was. Nu schrijft hij over uurwerken, exclusieve horloges en wereldmerken. - (En hij rookt een goede sigaar op zijn tijd) By Olaf uurwerken

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterPinterestGoogle Plus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.