UR202S

urwerk UR202S

URWERK UR202S – Werkelijk Magisch!

De UR-202 lijn is weer leven in geblazen met een nieuwe lijn exclusieve horloges. Urwerk en Maspoli werken samen aan de Urwerk UR202S. Het bijondere model draagt als bijnaam “The Hammerhead”.

<<< Het horloge dat ook wel “The Hammerhead of Full Metal Jacket” genoemd word.

De armband, gemaakt door Maspoli, bestaat uit elf verschillende bewerkingen. Hij heeft eenentwintig koppelingen en slechts zes ervan zijn hetzelfde. De band is speciaal voor deze lijn met de hand gemaakt.

Urwerk UR202S, de S voor Superman?!

De “S” in de naam van de Urwerk UR202S verwijst naar het reliëf op de wijzerplaat. De strepen zijn verticale 3D lijnen die het horloge een uniek uiterlijk geeft met een diepte-effect. Er moest een speciale machine aan te pas komen om deze “opgelegde” lijnen te in de wijzerplaat te bewerken. Ongeveer 80 procent van alle gebruikte onderdelen worden met een speciaal hiervoor ontwikkelde machine gemaakt. Met als gevolg dat  Maspoli niet afhankelijk is  van derden en ze dus elk detail zelf tot op de millimeter nauwkeurig kunnen bewerken. Er komen geen andere fabrikanten aan te pas.

“Jet technologie” inde UR202S

Dit horloge maakt gebruik van een soort jet-age technologie. Zelf de namen van de onderdelen lijken zo afkomstig te zijn van een jet motor. In plaats van te werken met luchtdruk techniek, om het opwinden te controleren, zijn er twee minuscule turbines ingebouwd. Deze miniatuur turbines van Urwerk reguleren de rotors die het uurwerk opwinden. Deze manier van opwinden verzekerd je van een accurate tijd weergave. De twee turbines kunnen worden afgesteld met een pal om de schokabsorptie van het uurwerk te optimaliseren. Uiteraard helpt dit met het verlengen van de levensduur van dit uurwerk.

Turbines en meer in dit meesterwerk van Urwerk

De turbines hebben drie variabele posities. Een is voor normale omstandigheden en dan heb je de keuze uit een wat krachtiger en extreem niveau. In stellen al naar gelang de activiteit die de drager van de UR202S van plan is. Het opwinden van de turbines en het draaien van de rotoren word door de verschillende instellingen beschermt. De instellingen staan voor; normaal gebruik, sportief- (langzamer) en extreme belasting. Bij de laatste positie staat alles vast.

Uren, minuten en maanstanden zijn zichtbaar op het horloge. Er is ook een weergave voor dag en nacht. De UR202S heeft een draaibaar satelliet mechanisme, bestaande uit drie satellieten, om de uren aan te duiden. De minuten wijzer is een kleine telescopische wijzer die zichtbaar is op de verlichte wijzerplaat. De lichtere wijzerplaat geeft een bijzonder uiterlijk aan het model. Het ziet er lichter uit dan normaal. Het is een heus wonder gehuld in vooruitstrevende technologie.

Urwerk UR202S boordevol intelligentie

De tijd is af te lezen op de wijzerplaat door de telescopische minuutwijzer en drie roterende satellieten die het uur aangeven. De minuutwijzer “schuift uit” om de zichtbaarheid te vergroten. En heeft compacter uiterlijk als ze weer inschuiven. Er is geen ander model met dezelfde technologie en display als de URWERK UR202S.

De kast en armband zijn verkrijgbaar in wit goud, rood goud, RVS of titanium aluminium nitride (ALTIN), voor ieder wat wils dus. Persoonlijk ben ik van mening dat titanium een van de beste materialen is omdat er gewoon niets sterkers is op dit moment. Maar vele horlogeliefhebbers vinden de klassieke uitstraling van rood goud weer mooier. Het gepolijste RVS daarentegen is ook erg mooi. Genoeg om uit te kiezen zou ik zeggen!

De Urwerk UR202S is super exclusief, er zijn namelijk maar vijftig exemplaren verkrijgbaar over de hele wereld. Een fabrikant als Urwrk staat bekend om zijn gelimiteerde collecties. Zo hebben zij ook een aantal speciaal lijn met gegraveerde exemplaren waar er bijvoorbeeld maar 20 stuks geproduceerd zijn. Je weet dus zeker dat je één van de vijftig gelukkigen bent hebt als je een van deze exclusieve horloges weet te bemachtigen.

Dit model, de 202S, is slechts één van vele prachtige exemplaren in deze Urwerk lijn. Er zijn nog veel meer prachtige modellen in de 202 lijn.

Urwerk UR line

Urwerk UR202S schetsEen van de eerdere modellen was een favoriet voor Urwerk verzamelaars. Dit was de White Shark. Ook van dit model zijn er maar vijftig gemaakt.

De originele UR-202 was ook te leveren in goud, RVS en een titanium legering. De UR203 werd geleverd in zwart gecoate platinum, dat speciaal gegraveerd was. Hiervan zijn slechts 20 stuks geproduceerd. Al deze horloges zijn alleen te verkrijgen bij gespecialiseerde dealers in een beperkt aantal steden.

De Urwerk UR202S is al heel toepasselijk “magisch” genoemd. De technologie die zo uit de ruimtevaart lijkt te zijn gekomen is verre van gewoontjes. Het grote saffieren beschermglas legt de unieke constructie helemaal bloot. Met dit horloge zit je nooit verlegen om een praatje met andere liefhebbers, gesprekstof genoeg.

Horloges zijn een accessoire geworden. Ze dienen tegenwoordig meer als sieraad om een look te complementeren dan om op de hoogte te blijven van de actuele tijd. Door gebruik te maken van  verschillenden materialen in combinatie met de vooruitstrevende technologie maak je met dit stuk een geweldig fashion statement. Het is een horloge waar iedereen trots op zou zijn wanneer men dit exemplaar in de collectie zou hebben.

Mocht je op zoek zijn naar een zeer bijzonder en exclusief horloge om de tijd bij te houden of toch liever een adembenemend sieraad als wilt bezitten, zoek dan niet verder, je hebt het perfecte uurwerk gevonden! Zowel sportief als modieus is te combineren met dit horloge. Met de gelimiteerde oplage van vijftig stuks is dit met recht een exclusief horloge.

Specificaties van de Urwerk UR202S:

specificatie urwerk ur202S

Olaf

Al meer dan 35 jaar is Olaf fanatiek verzamelaar van horloges. Op zijn 6de de trotse pauw van de school met zijn eerste "Casio met een echte rekenmachine", wat voor die tijd revolutionair was. Nu schrijft hij over uurwerken, exclusieve horloges en wereldmerken. - (En hij rookt een goede sigaar op zijn tijd) By Olaf uurwerken

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterPinterestGoogle Plus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.