Ressence type 1004

Ressence 1004

Ressence – Type 1004

De nieuwe Ressence Type 1004 is een heerlijk horloge om om de pols te hebben. naast het feit dat de Ressence Type 1004 een verfijnd en krachtig horloge is dat zichzelf onderscheidt van de rest qua uiterlijk is het ook nog een uitgerust met een zeer innovatief uurwerk.

Het zeer vooruitstrevende ontwerp, met een verzonken draai-mechanismen in één vlak is onderverdeelt in kleinere schijven. Als liefhebber ervaar je met dit uurwerk direct wat het is om een verzamelaar van exclusieve horloges te zijn.  De Ressence type 1004 is een streling voor het oog en zal het hart van menig watchionista sneller doen slaan.

  • Uniek uurwerk concept
  • Mooi combinatie van materialen
  • Lichtgewicht

De techniek zichtbaar in de Ressence 1004

De grote draaiende wijzerplaat toont de minuten, en de uren en minuten worden weergegeven op de kleinere wijzerplaten die daarin liggen. Een vierde plaatje wijst AM (voor de middag) of PM (na de middag) aan. Doordat juist de platen, en niet de wijzers draaien is de tijd aflezen op dit meesterwerk erg interessant. In het begin zul je hieraan wel even moeten wennen, maar daarna lees je de tijd net zo snel af als ieder ander horloge.

De Ressence Type 1004 is beschikbaar in een titanium of gepolijste roestvrij stalen behuizing van 42 mm. Het uurwerk is van aluminium en gebruikt een aangepast ETA 2824 systeem. De horloge-band is 22 cm lang en handgemaakt. Doordat hij handgemaakt is, is hij extra speciaal. Het is een zeer exclusief model dat je niet heel vaak tegen zult komen.

Nieuwe Ressence modellen verbeterd

Misschien was je al bekend met het prototype van de Ressence, maar de module van het definitieve model is opnieuw ontwikkeld, waardoor het horloge nog 0.8 mm dunner is geworden en de instelknop iets groter. De instelknop heeft bovendien een beveiliging, zodat je niet per ongeluk de tijd kunt veranderen en je kunt nu kiezen of je deze knop aan de linker (9 uur) of rechterzijde (3 uur) van het horloge wilt hebben.

Naast Type 1004 met een donkergrijs metallic display, bevat de Ressence Zero serie ook type 1001. Dit type heeft een zwart display. Dan is er nog type 1002: Dit type heeft een zilveren display. Als laatste is er type 1003. Dit type heeft een warme titanium display.

Ressence in werking

Voor de geïnteresseerden is er nog een mooie filmpje, waarin de Belgische industrieel ontwerper en Ressence grondlegger Benoît Mintiens de werking van de Zero Type horloges uitlegt. Oordeel zelf of de makers van de Ressence iets unieks hebben ontworpen en gebouwd.

Zoals je kunt zien in het filmpje is de werking echt uniek te noemen. De Ressence horlogemakers zijn relatief nieuw op de markt en ik ben ervan overtuigd dat we nog veel van ze zullen horen. Als je start in 2009 en dit type horloge is je eerste model dan kan het niet anders dan dat Benoit Mintiens nog vele mooie horloges zal ontwerpen in de toekomst.

The name RESSENCE is a neologism assimilating the words renaissance and essence. Renaissance stands for the rebirth of what is essential to a watch, to display time. RESSENCE brings a contemporary evolution of time representation using the same universal cognitive patterns learned to read time on a traditional watch.

Technische specificaties

Functies: 12h/24h, Uren, Minuten, Seconden.
Uurwerk: Automatisch, gemodificeerd en aangepast Zwitsers caliber.
Module: Gepatenteerd systeem, design & ontwerp door Ressence,
Case: Stainless Steel, diameter. 42mm ex-crown.
Glass: Dubbel 3D enkelzijdig anti-reflectie saffier
Kroon: verkrijgbaar op 3 of 9 positie

Olaf

Al meer dan 35 jaar is Olaf fanatiek verzamelaar van horloges. Op zijn 6de de trotse pauw van de school met zijn eerste "Casio met een echte rekenmachine", wat voor die tijd revolutionair was. Nu schrijft hij over uurwerken, exclusieve horloges en wereldmerken. - (En hij rookt een goede sigaar op zijn tijd) By Olaf uurwerken

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterPinterestGoogle Plus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.