Greubel Forsey GMT Tourbillon

greubel forsey gmt tourbillonGreubel Forsey GMT Tourbillon – Horloges met complexiteit, stijl en een heel scala aan precisie mechanismen zijn prachtig om te zien en de Greubel Forsey GMT is een perfect voorbeeld van deze high-end en geraffineerde luxueuse uurwerken.

Dit meesterwerk straalt een ensemble van complexiteit uit… met alle details en perfectie.

Toen ik dit horloge voor het eerst mocht aanschouwen, met alle bewegende elementen en de perfecte balans aan felle kleuren, was ik direct onder de indruk van het ontwerp. Dat een aantal mooi gekleurde rondingen op een prachtige manier gearrangeerd op het uurwerk kent. Dit horloge staat zonder twijfel in mijn top drie en misschien, héél misschien, zelfs wel op nummer één.

Opvallende 3D wereldbol kemerkend voor de GMT Tourbillon van Greubel Forsey

Een belangrijk onderdeel van het horloge is iets waar mijn oog direct op viel, het is echt uniek, het gaat om de 3D wereldbol die de wereldklok voorstelt en tijden van over de hele wereld weergeeft. Ronde afwerking (en een semi-ronde afwerking) decoreren het uurwerk, maar het effect is helemaal niet zo druk als je zou denken. Dit exclusieve polshorloge is voor mij, ondanks de vele complicaties en functies toch perfect gebalanceerd en de afwerking van het uurwerk is niets minder dan pure kunst te noemen.

(Kijk voor een ander exclusief horloge met een ongelooflijke graad van complicaties eens naar de Vintage Jackpot van Girard Perregaux)

Prachtige kleuren en complex design maken het een klein wonder

Daar waar normaal de wijzerplaat zit bij een normaal horloge kun je de GMT Tourbillon van Greubel Forsey het beste omschrijven als schilderij van melange bestaande uit verschillende tonen dat techniek omarmd heeft. Zo kleurt de kast in wit goud, rood, wit en blauw. De kleuren zijn in kleine accenten gebruikt en voegen een oogverblindende schoonheid toe zonder de kalmte van het ontwerp te verstoren. Als er ooit een horloge als voorbeeld voor ‘gecompliceerd design’ moest komen, dan was het absoluut deze Tourbillon van Greubel Forsey.

gmt tourbillonOp de achterkant van het uurwerk vind je in de rondte de namen van vele wereldsteden, mooi vorm gegeven in een centraal element waardoor je altijd toegang hebt tot gedetailleerde tijdzone informatie.

Dit unieke kenmerk is prachtig gegraveerd en is van de beste grondstoffen gemaakt voor een luxueuze uitstraling die werkelijk tijdloos is.

Het zal daarnaast ook een lastige opgave zijn om een exclusief horloge te vinden die er zo goed uit ziet aan de voorkant als deze aan de achterkant. Het horloge is niet omkeerbaar, maar het zou geen schande zijn om dit horloge ‘verkeerd om’ te moeten dragen.

De kenmerken van de Greubel Forsey GMT Tourbillon

 • Linksboven – Een tweede tijd indicator
  De 12-uur (tweede) tijdzone wijzerplaat laat op 10 uur de tijd in een aangewezen tweede tijdzone en kan eenvoudig worden aangepast met een knop op de buitenkant van de horloge. In het midden, naast de kroon, zie je de status van de batterij. Vanaf 12 uur zie je de algemene uurwijzer lopen waarop een kleine seconde wijzer en een tweede batterij indicator op 4 uur is te vinden.
 • Rechtsonder – Tourbillon 23 Secondes
  De GMT heeft een 25° hellend Tourbillon 24 Secondes meter, een van Greubel Forsey’s fameuse en gepatenteerde uitvindingen.
 • Linksonder – Roterende wereldbol
  Een geweldige 3D presentatie van de wereldbol. Deze draaiende wereldbol geeft je een super originele kijk op wereldklok en is een totaal nieuwe ervaring van de verschillende tijdzones.
 • Links op de kast – knop met dubbele functie
  De snel-instellen, dubbele functie knop op 10 uur kan de tweede 12-uur tijdzone aanpassen en kan ook worden gebruikt om de 24-uur wereldtijd op de wereldbol te lezen.

Greubel Forsey, een jong bedrijf met frisse ideeën

Greubel Forsey is een Zwitserse firma dat sinds 2004 bestaat. Het GMT ontwerp is haar visitekaartje, vanwege de complexiteit en innovatie op het gebied van haute horlogerie. Voor wie op zoek is naar een standaard horloge geldt hier maar een ding. Nu wegklikken!

Zoals eerder gezegd is een van de meest indrukwekkende kenmerken de tijdzone bewegingen welke is voorzien van een wijzer waarmee je de verschillende tijden van diverse wereldsteden zonder problemen kunt berekenen. Denk aan de tijd in Londen, Cairo, Calgary, Sydney en New York.

Dit is wat Greubel Forsey zelf te zeggen heeft over deze functie:

Een schijf voor de wereldtijd verbonden aan de wereldbol telt de namen van 24 steden, elk met één van de 24 tijdzones. Om instellen makkelijker te maken zijn steden zonder zomertijd op een donkere achtergrond te vinden en kun je de tijd op de buitenste ring lezen – de zon, wanneer je schijf van de wereldtijd instelt, dient een glansrijke zon op een gouden tandwiel als bruikbaar visuele referentie voor overdag en verlicht het geheel stralend op.

Voor de reizende miljonairs onder ons (dit uurwerk is echt niet te betalen, €600.000+!) is dit horloge complex maar zeker erg praktisch en daarnaast natuurlijk ongelooflijk luxe. Alle functies onder de knie krijgen zal makkelijker zijn dan het lijkt omdat het meesterwerk zó ongelooflijk goed in elkaar zit dat zelfs gebruiksgemak gegarandeerd is door de makers.

Modern en origineel, de Greubel Forsey GMT Tourbillon is een speciaal collectors item dat zo anders is dan de rest dat het bijna niet mogelijk is om niet versteld te staan van dit staaltje van pure horlogeliefde en techniek..

Specificaties van de Greubel Forsey GMT Tourbillon:
Sinds dit bijzondere meesterwerk met zoveel verschillende indrukwekkende specificaties komt heb ik besloten het originele PDF van de Greubel Forsey GMT Tourbillon te uploaden. Je kunt de specificaties lezen door hier te klikken.

Olaf

Al meer dan 35 jaar is Olaf fanatiek verzamelaar van horloges. Op zijn 6de de trotse pauw van de school met zijn eerste "Casio met een echte rekenmachine", wat voor die tijd revolutionair was. Nu schrijft hij over uurwerken, exclusieve horloges en wereldmerken. - (En hij rookt een goede sigaar op zijn tijd) By Olaf uurwerken

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterPinterestGoogle Plus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.