Vacheron Constantin

Vacheron Constantin horlogesVacheron Constantin is de oudste horlogemaker ter wereld. In 1755 is het bedrijf als eerste begonnen met de zogenaamde Haute Horlogerie: technisch en esthetisch hoogstaande horloges met een tijdloze elegantie.

Al meer dan 250 jaar schrijft Vacheron Constantin zo geschiedenis. Ze heeft in haar lange traditie een grote naam opgebouwd, zowel vanwege haar excellente technologie als haar verfijnde design. Dit springt het meest in het oog bij de uurwerken, die stuk voor stuk een manuele afwerking kennen van uitzonderlijke kwaliteit.

De oprichting van Vacheron Constantin

In 1755 wordt het bedrijf opgericht door Jean-Marc Vacheron. Hij wordt vanaf 1819 vergezeld door Francois Constantin. Een ware revolutie in de horloge-industrie vindt plaats wanneer Georges-Auguste Leschot in 1839 de pantograaf uitvindt. Hij is dan als producttechnoloog aan Vacheron Constantin verbonden. Maar niet alleen de technologie verbetert, ook het klassieke design begint vorm te krijgen.

Maltezer Kruis introductie

In 1880 verschijnt het Maltese kruis in het logo. Het idee voor het logo komt voort uit een uurwerkonderdeel dat vastzit aan de trommel, waardoor het horloge minder vaak hoeft te worden opgewonden. Na de doorontwikkeling van het horloge, is het tijd voor uitbreiding van de verkoop. In 1906 opent de eerste officiële Vacheron Constantin boutique. Deze boutique bestaat nog steeds aan de Quai de l’Ile in Genève. Voor koning Farouk van Egypte wordt in 1935 een waar meesterstuk ontworpen. Het is één van de meest complexe zakhorloges ooit gemaakt door Vacheron Constantin. De ontwikkeling ervan duurt maar liefst vijf jaar.

Bekijk de: Vacheron Constantin Tour de I’lle Mens Watch 80250/000R-9145Vacheron Constantin

Introductie van de legendarische Patrimony en Kallista

Het 200-jarig bestaan wordt in 1955 gevierd met de lancering van de Patrimony. Dit is tot dan toe het dunste mechanische horloge ter wereld. En de zegetocht duurt voort. Uit een kilo puur goud wordt in 1979 de Kallista vervaardigd. Dit horloge heeft 118 diamanten, 130 karaat in totaal. Dit kost weer vijf jaar nauwkeurig en geduldig werken. Daarmee is de Patrimony op dat moment wel het duurste horloge ooit verkocht.

Het nieuwe hoofdkantoor in 2004

In 1996 sluit Vacheron Constantin zich aan bij de Richemont Group. Een groep, waar ook prestigieuze namen als Cartier en Piaget deel van uitmaken. Een gloednieuw hoofdkantoor opent in 2004 haar deuren samen met de Vacheron Constantin Manufacture in Plan-les-Ouates, Genève. Tegelijk wordt ook het oude, historische hoofdkantoor gerenoveerd, ‘La Maison Vacheron Constantin’. Daarbij wordt een exclusieve horloge boutique geopend, een museum en de ‘Metiérs d’Art’ workshops.

Vacheron Constantin 250 jaar jong

Voor de 250ste verjaardag van het merk, is weer een record gevestigd. In 2005 wordt het meest complexe horloge ooit, gefabriceerd. Deze Tour de l’Ile is een tweezijdig horloge met een ongekende combinatie van 16 complicaties en astronomische aanduidingen. Daarnaast komt de Saint Gervais op de markt. Dit horloge combineert voor het eerst een eeuwigdurende kalender, een tourbillon en meer dan 10 dagen gangreserve. Vacheron Constantin brengt nauwelijks een jaar later, in 2006, een eerbetoon aan het meest zeldzame en waardevolle metaal ter wereld in de vorm van de Vacheron Constantin Collection Excellence Platine. Daarnaast viert de boutique in Quai de l’Ile haar honderdjarig bestaan. In 2007 krijgt Vacheron Constantin de eer die het toekomt. Het wordt door diverse Horloge magazines verkozen tot horloge van het jaar en opent bovendien de zestiende boutique wereldwijd.

Vacheron Constantin – waardevolle tijd!

Vacheron Constantin is altijd in ontwikkeling. Het heeft de kwaliteit in huis om unieke technologieën te gebruiken. Daarnaast bezit het een zeer stijlvol design, internationale allure en een klassieke schoonheid. Voor de kenners een lust voor het oog, voor investeerders waardevoller dan elke bank…

Olaf

Al meer dan 35 jaar is Olaf fanatiek verzamelaar van horloges. Op zijn 6de de trotse pauw van de school met zijn eerste "Casio met een echte rekenmachine", wat voor die tijd revolutionair was. Nu schrijft hij over uurwerken, exclusieve horloges en wereldmerken. - (En hij rookt een goede sigaar op zijn tijd) By Olaf uurwerken

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterPinterestGoogle Plus