Jaeger-LeCoultre

jaeger lecoultre horlogeDit horlogebedrijf begon in 1833 als een kleine winkel. De droom van Antoine LeCoultre was om producten van hoge kwaliteit te maken en daar is dit bedrijf zeker in geslaagd. LeCoultre, beloond vanwege het ontwikkelen van zeer nauwkeurige precessie en dito mechanisme, ontketende een ware revolutie in de horlogerie met het drukknop-hefboomsysteem. Nu hadden horloges niet langer een sleuteltje nodig om opgewonden te worden.

Jaeger-LeCoultre supernauwkeurig tot de 1000ste milimeter

Hij maakte ook ‘s werelds meest nauwkeurige meetsysteem, de millionometer. Deze meet tot een duizendste van een millimeter. In 1866 kwam de droom van zijn vader uit. Elie LeCoultre maakte 350 horloge kalibers en lege uurwerken voor Patek Philippe uit Genève.

Maar pas toen zijn kleinzoon Jacques-David LeCoultre het bedrijf overnam begon de productie van eigen tophorloges. Daarvoor vormde LeCoultre een team met de Parijzenaar Edmond Jaeger. Hun doel was om ultra-dunne ontwerpen te maken. In 1907 ondertekenden zij een contract voor 15 jaar. Daarin stond dat ze alleen horloges ontwierpen voor de Franse juwelier Cartier. Vanaf 1937 heette LeCoultre officieel Jaeger-LeCoultre. Dit symboliseerde een lange, stabiele samenwerking en het was een zeer succesvolle zakelijke beslissing.

Voorwaarts, mars
De reputatie van stijl en klasse bestaat tegenwoordig uit een ode aan het verleden. Het stijlvolle retro-design van het horloge van Batman in de nieuwste Batmanfilm refereert aan het klassieke Reverso horloge uit de jaren 30. Dit tweezijdige horloge is een waar icoon en tachtig jaar later wordt het nog steeds beschouwd als een must-have voor de serieuze horlogeliefhebber. Degene die houden van cartoon-helden en een ode willen brengen aan hen die het Batman masker hebben gedragen, zullen het zwarte silhouette van Bruce Wayne (of Gotham’s Batman) zeker op prijs stellen. Is er een betere manier om het verleden niet te vergeten?

Deze horlogemaker denkt out-of-the-box.

Het was niet genoeg om een klassiek horloge opnieuw te creëren. Het bedrijf ging verder met zijn hommage door op zijn website een virtueel museum te beginnen, gewijd aan Reverso. Diverse beroemdheden leverden hun bijdrage aan deze ode. Zo is Clive Owen de virtuele gastheer van de excursie. Andere bekende mensen, die dit topmerk vertegenwoordigen zijn: Lia Salvo en Diane Kruger en de mensen die het horloge dragen in de “Seen on The Wrist” presentatie in het virtuele museum van de horlogemaker.

Jaeger-LeCoultre wereldwijde garantie

Jaeger-LeCoultre garandeert een wereldwijde garantie, Verenigde Staten en Canada uitgezonderd. Deze twee landen hebben wel een beperkte garantie, geleverd door Australië. Alle reparatiewerkzaamheden moeten worden gedaan in een geautoriseerd reparatie- of servicecentrum van Jaeger-LeCoultre. Respect krijg je niet door een hoge prijs, maar door vakmanschap.

Geographic Automatic SteelHet is niet alleen het oog voor kwaliteit, maar ook de gedachte achter alle horloge-onderdelen en het ontwerp zelf. Alle Jaeger-LeCoultre producten worden in huis geproduceerd. En meestal op indrukwekkende wijze. Wanneer zag je voor het laatst een horloge met een mechanisch automatisch uurwerk, zoals het Geographic Automatic Steel, met 43 uur energie? Het is gemaakt van roestvrij staal, rose goud, 18K goud en titanium. Het eenvoudige uiterlijk is bedrieglijk…

Sommige modellen hebben weliswaar niet zoveel juwelen als hun soortgenoten, maar toch zijn de horloges van een ongelooflijk hoge kwaliteit. Zelfs de elegante, Art-Deco stijl van de prachtig uitgevoerde Rendez-Vous collectie is een visuele herinnering aan de aandacht voor detail van de horlogemaker. Met zijn parelmoeren wijzerplaat en een voorkant van diamanten, zal elke vrouw dit verfijnde horloge kunnen waarderen.

In tegenstelling tot de prijs van andere in het buitenland vervaardigde horloges, vinden veel horlogeverzamelaars de prijs van Jaeger-LeCoultre zeker niet te hoog. De horloges zijn immers van topkwaliteit. De productiekosten zijn lager doordat alles in huis gemaakt wordt en onderdelen niet hoeven te worden vervoerd. Maar, er is één ding dat de Noord-Amerikaanse kopers van deze prachtige horloges, nog steeds kan verwarren.

What is in a name?

Hoewel de naam LeCoultre is veranderd in Jaeger-LeCoultre, heeft het bedrijf haar horloges op de Amerikaanse markt een tijd lang onder de naam LeCoultre verkocht. Dit heeft voor veel verwarring gezorgd bij officiële reparatie-dealers, die hun klanten in het verleden ten onrechte hebben weggestuurd.

Het onderhoudspersoneel wist niet dat LeCoultre en Jaeger-LeCoultre hetzelfde bedrijf is. Tot 1985 zei iedereen bij het verschepen van de producten simpelweg LeCoultre. De verwarring zal zijn ontstaan vanwege het feit dat in de jaren 50 de Noord-Amerikaanse distributeur van Zwitserse horlogemakers, ook andere producten van beroemde horlogemakers importeerde. Klanten dachten waarschijnlijk dat hij de fabrikant was van de horloges. Na 1985 werd LeCoultre dan eindelijk Jaeger-LeCoultre en wist iedereen weer hoe het zat.

Denk je na over de aanschaf van een kostbaar horloge?

Het bedrijf heeft een website die alleen bedoeld is voor bezitters van een Jaeger-LeCoultre horloge. Niet elke horlogemaker is zo zichtbaar op internet of neemt de tijd om deel te nemen aan discussies van hun klanten, Jaeger-LeCoultre wel. Voor exclusieve horlogebezitters is een aangepaste website beschikbaar, waarop zij instructies krijgen over hun horloge, ze andere klantverhalen kunnen lezen en online hulp krijgen bij hun vragen.
Olaf

Al meer dan 35 jaar is Olaf fanatiek verzamelaar van horloges. Op zijn 6de de trotse pauw van de school met zijn eerste "Casio met een echte rekenmachine", wat voor die tijd revolutionair was. Nu schrijft hij over uurwerken, exclusieve horloges en wereldmerken. - (En hij rookt een goede sigaar op zijn tijd) By Olaf uurwerken

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterPinterestGoogle Plus