Ariadne

Ariadne - Christiaaan van der Klaauw - Ariadne
ARIADNE
De mythe van Ariadne is de basis voor dit uurwerk. De schoonheid die Dionysos niet was ontgaan is de beeldende symboliek die zich reflecteert in dit bijzonder meesterwerk. De Ariadne is de enige chronograaf die ontstaan is in de handen van Nederlandse meester horloger Christiaan v/d Klaauw. Door gebruik te maken van de chrono krijgt het horloge een sportief karakter en dat spreekt de liefhebbers van een “van der Klaauw” wel aan.

Ariadne – een meesterwerk uit Holland

Dit staaltje van oer Hollandse perfectie herbergt vele functies zoals de dag, datum en de maand. Binnen één oogopslag lees je ze alle drie af. Voor de liefhebbers van de maanstanden heeft Christiaan nog een extra functie ingebouwd. Boven de positie van zes uur kun je de actuele stand van de maan aflezen. Staat de maan aan de linkerzijde dan is het 1ste kwartier bezig, tijdens volle maan staat het symbool van de maan exact in het midden en tijdens het laatste kwartier zal de maan op het horloge zich rechts van het midden bevinden. Voor de nieuwe maan is geen teken anders dan een de sterren, net zoals in het echt dus.

De Ariadne doet niet onder voor welke chronograaf dan ook. Alle functies zijn vertegenwoordigd in dit huzarenstukje en uiteraard werkt alles minutieus tot in perfectie. Christiaan heeft het zelf niet nagelaten om 30 minuten- en een 24 uurs indicatie te monteren. Het hoeft verder geen betoog dat de liefhebbers van de Astronomical collectie van Christiaan van der Klaauw de Ariadne als één van de mooiste en meest prestigieuze modellen bestempelen.

Website Christiaan van der Klaauw

Specificaties:
Ariadne

Uurwerk:
CVDK 7770 automatic chronograph uurwerk 25 jewels.

Functies:
Uren, minuten, gedecentraliseerde 2de wijzer, 24-uur indicator;
dag, datum, maand, maanstand; chronograaf wijzer, 30-minuten teller, 12-uur teller.

Kast:
Hoogwaardig staal, ø 40 mm;
anti-reflectie safier kristal;
transparente kast achterzijde.

Wijzerplaat:
Wit met blauwe index.

Wijzers:
Blauw gekleurd staal, witte gekleurde 12-uur wijzer,
rode chronograaf wijzer.

Bandje:
Blauw krokodillenleer.

Sluiting:
Met logo gegraveerde stalen gebogen sluiting.

Olaf

Al meer dan 35 jaar is Olaf fanatiek verzamelaar van horloges. Op zijn 6de de trotse pauw van de school met zijn eerste "Casio met een echte rekenmachine", wat voor die tijd revolutionair was. Nu schrijft hij over uurwerken, exclusieve horloges en wereldmerken. - (En hij rookt een goede sigaar op zijn tijd) By Olaf uurwerken

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterPinterestGoogle Plus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.